Published On: Sri, lis. 18th, 2017

“NAS NEĆE GURATI U NATO” Dodik: Htio sam dati nalog za uhićenje šefice OHR-a u Banjoj Luci, ovaj narod se mora osloboditi stranaca

Naveo je kako OHR može misliti što hoće, ali RS je vojno neutralna.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi kako je regionalna šefica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci Marianna Berecz sinoć „podržavala opoziciju u Narodnoj skupštini RS-a te da je htio izdati nalog za njezino uhićenje”.

-Jednog trenutka sam veoma teško odolio iskušenju da ne dam nalog da je uhite. Ona tamo potiče one iz opozicije da ruše parlament i ostale institucije. Zamislite kakva drskost. Dođe ovdje u našu zemlju i ona to radi, dođe ovdje u Banju Luku, gdje mi imamo parlament i ona to radi. Zamislite vi tu drskost, dosta više tih stranaca. Ovaj narod se mora osloboditi stranaca – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Modriči, prenosi Fena.

Naveo je kako OHR može misliti što hoće, ali RS je vojno neutralna.

-Nas sutra neće gurati u NATO i neke druge organizacije bez Srbije – kazao je Dodik.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini usvojili su protekle noći, bez prisustva opozicije i Koalicije „Domovina“, Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Rezolucijom se definira neutralnost tog bh. entiteta u odnosu na postojeće vojne saveze, te precizira da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira sa Srbijom kao potpisnikom Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer