Published On: Sri, lis. 18th, 2017

“NAS NEĆE GURATI U NATO” Dodik: Htio sam dati nalog za uhićenje šefice OHR-a u Banjoj Luci, ovaj narod se mora osloboditi stranaca

Naveo je kako OHR može misliti što hoće, ali RS je vojno neutralna.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi kako je regionalna šefica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci Marianna Berecz sinoć „podržavala opoziciju u Narodnoj skupštini RS-a te da je htio izdati nalog za njezino uhićenje”.

-Jednog trenutka sam veoma teško odolio iskušenju da ne dam nalog da je uhite. Ona tamo potiče one iz opozicije da ruše parlament i ostale institucije. Zamislite kakva drskost. Dođe ovdje u našu zemlju i ona to radi, dođe ovdje u Banju Luku, gdje mi imamo parlament i ona to radi. Zamislite vi tu drskost, dosta više tih stranaca. Ovaj narod se mora osloboditi stranaca – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Modriči, prenosi Fena.

Naveo je kako OHR može misliti što hoće, ali RS je vojno neutralna.

-Nas sutra neće gurati u NATO i neke druge organizacije bez Srbije – kazao je Dodik.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini usvojili su protekle noći, bez prisustva opozicije i Koalicije „Domovina“, Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Rezolucijom se definira neutralnost tog bh. entiteta u odnosu na postojeće vojne saveze, te precizira da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira sa Srbijom kao potpisnikom Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer