Published On: Čet, srp. 27th, 2017

Narod u panici, kako dalje bez tako učinkovite vlade

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije podržao Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu. Za Izvještaj je glasalo 17 zastupnika, 21 je bio protiv, a jedan suzdržan.

Zastupnici su usvojili zaključak nadležne parlamentarne komisije kojim se sugerira Vijeću ministara BiH da promijeni metodologiju i način pisanja izvještaja o radu Vijeća ministara, te da novu metodologiju vežu za program rada iz prethodne godine.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je usvojio Odluku o izmjeni Odluke o izboru članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH, koju je predložila zastupnica Aleksandra Pandurević (SDS).

Prema navedenoj odluci, umjesto dosadašnjeg člana Komisije Nikole Špirića (SNSD) član će biti Borislav Bojić (SDS).

Špirić je obavljao funkciju predsjedavajućeg te komisije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je danas, obrazlažući zastupnicima Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, konstatirao da je Vijeće ministara u svim prioritetnim oblastima ostvarilo i vidljiv i mjerljiv napredak i progres, te da svi parametri idu u prilog i u korist ovoga Vijeća ministara.

Istaknuo je da je  2016. godina, nakon niza godina u kojima je proces europskih integracija bio usporen, a u određenim razdobljima i blokiran, „sasvim sigurno najuspješnija europska godina za BiH“.

Predsjedavajući Vijeća ministara je naveo da je postignut napredak u oblasti borbe protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, uključujući izuzetno važnu borbu protiv terorizma, te je značajno unaprijeđena oblast regionane suradnje, posebno sa prvim susjedima.

– Iskrena posvećenost kontinuitetu procesa EU integracija, posvećenost daljem provođenju reformu i implementacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te usklađivanje s pravnom stečevinom EU i dalje su bili i ostaju u vrhu prioriteta Vijeća ministara BiH kojim predsjedavam – kazao je, između ostalog, Zvizdić./Fena/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer