Published On: Čet, velj 13th, 2020

‘NARKOKUHAR’ Gastro zvijezda iz Srbije, ‘nestao’ u Zagrebu, pao je s tri litre amfetamina u Sloveniji

Kulinarski majstor Dejan Markus uhićen je 7. veljače u Sloveniji nakon što su slovenski policajci u njegovu automobilu pronašli veću količinu droge u bocama, piše Jutarnji list. Istog dana taj kuhar iz Srbije sa zagrebačkom adresom ‘nestao’ je iz hrvatske prijestolnice, zbog čega je njegova sestra Jelena Markus pokrenula potragu putem društvenih mreža

Jutarnji list doznaje kako je Markus prevozio tri litre amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su u policijskom pretresu njegova automobila u Sloveniji. Nakon privođenja u policijsku postaju, određen mu je pritvor.

Dok su za njim intenzivno od vikenda, dakle šest dana, tragali članovi obitelji, poznanici i prijatelji, Markus je bio iza rešetaka, u zatvorskoj ćeliji u Mariboru, piše Jutarnji.

 

Njegova sestra je u šoku.

Uhićen s drogom? Ne mogu vjerovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on niti ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je doista pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da obitelj ne obavijesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo’, rekla je Jelena Markus.

Je li drogu u Sloveniju unio iz Hrvatske te ju je namjeravao proturiti nekom dileru ili krajnjim korisnicima ili ju je pak nabavio upravo tamo s ciljem da poboljša svoj loš budžet uzrokovan poslovnim krahom, nije poznato. Također, nepoznanica je odakle mu droga i je li u toj nepromišljenoj narkoavanturi bio sam ili je imao i pomagače.

Podsjetimo, Markus se proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji “Kuhati sa srcem”, a po dolasku u Hrvatsku krajem 2012. svoje kulinarske vještine u jednom je trenutku zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali “čovjekom vinom”. Otvorio je vinariju u zagrebačkoj Vlaškoj, a potom lansirao i butik knedli u Oktogonu, međutim sve je bilo kratkog vijeka. Početni uspjesi pretvorili su se u debakl pa su trpjela financijska poslovanja njegovih tvrtki koje su završile u stečaju.

Posljednji put prijatelji i poznanici čuli su se s njim u petak predvečer. Otad mu je mobitel isključen, a nekima je rekao, pa i svome stanodavcu s kojim inače prijateljuje, da će za vikend možda skoknuti do Splita na jednu manifestaciju vina. Njegov ugašeni mobitel aktivirao je lavinu zabrinutih prijatelja, a ponajviše članova obitelji jer Markus je od 0 do 24 bio aktivan na telefonu i na društvenim mrežama.