Published On: Ned, srp 11th, 2021

NAPRAVITE JOJ BAZEN! Lana Pudar ne smije ostati samo sportsko čudo. Njen uspjeh je krik koji upozorava…

Lana Pudar učinila nas je ponosnima i ujedno nas posramila. Nizati ovakve rezulate i dolaziti iz grada u kojem ne postoje niti minimumni uvjeti za ozbiljno bavljenje ovim sportom nameće novo pitanje: Koliko samo talenata smo do sada ubili?

Naime, Lana je ostvarila najbolje vrijeme od 57.56 te iza sebe ostavila Ruskinje Dariju Klepikovu (58.07) i Anastasiju Markovu 58.73

“Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, fedralni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, NOVA EVROPSKA PRVAKINJA U DISCIPLINI 100M DELFIN!!!”, napisali su na svojem službenom Instagram profilu iz Kluba vodenih sportova Orka.

Naime, Lana je na Europskom juniorskom prvenstvu pomela konkurenciju.

“Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znamo koliko je Vama stalo do toga, ali znamo da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!”, istaknuli su.

Podsjetimo, Pudar je europska viceprvakinja u disciplini 50m delfin, kao i u disciplini 200m delfin. Također, talentirana Mostarka vlasnica je novog rekorda BiH u disciplini 50m delfin s vremenom od 26.29.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kvs Orka Mostar (@orka_mostar)