Napokon pomak u vezi s izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru

Tako je glavni projekt povjeren „AAA group“, kao prvorangiranim na konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa „Olimpijski bazen u Mostaru“ urađen i predat na vrijeme. Potvrdio je to Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno -sportskog centra u Mostaru u čijoj nadležnosti je projekt izgradnje bazena.

Dobili glavni projekt

– Do 1. lipnja, do kada je bio rok, dobili smo glavni projekt i ono što sada slijedi, prema proceduri, jeste njegova revizija – rekao nam je Prašo.

On nam je otkrio da je, također, raspisan tender za izvođenje radova na prvoj fazi olimpijskog bazena u vrijednosti od 14.957.264,96 KM bez PDV-a.

U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena. Također, ova faza se sastoji i od izgradnje dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnje samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci. Zanimljivo je da će ponuda u kojoj je iskazan najkraći rok izvođenja radova dobiti maksimalni broj bodova.

S druge strane, izmještanje objekata na samoj lokaciji ne ide planiranom dinamikom. Trenutno se radi o dva objekta, koji moraju biti uklonjeni za nesmetano izvođenje radova na prvoj fazi, a jedan od njih je trafo-stanica.

Inače, na cjelokupnom prostoru budućeg bazena prema dosadašnjim informacijama planirano je uklanjanje najmanje 10 objekata.

Više od 20 milijuna KM

Prema dosadašnjim izračunima, projekt izgradnje bazena bi trebao koštati 20 milijuna maraka. Međutim, sve je izglednije da će taj iznos biti premašen. Prošle godine je u federalnom budžetu osigurano osam milijuna KM, a isti iznos Vlada FBiH je izdvojila početkom ožujka.

Podsjetimo, bivši federalni premijer Fadil Novalić je lani u kolovozu uz bager na lokalitetu najavio početak radova.