Published On: Tue, Aug 18th, 2020

NAPETOST NA VRHUNCU Građani u Velikoj Kladuši pregledavaju autobuse i izbacuju migrante

Novi sukob, ovog puta verbalni, dogodio se u Velikoj Kladuši. Građani su blokirali prometnice, zaustavljaju autobuse i izbacuju migrate iz istih, te ih upućuju ka Bihaću.

Nažalost, po tko zna koji put, građani su iznevjereni od ovdašnjih vlasti i upravo zbog toga su odlučili uzeti stvar u svoje ruke, piše “Dnevni avaz”.

Klix.ba javlja da je u večernjim satima veći broj pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (MUP USŽ) ponovo intervenirao.

Policija je intervenirala u mjestu Purići, a na više pravaca je blokiran prijevoz migranata i izbjeglica prema Velikoj Kladuši. Na ulicama se nalazi i veći broj građana koji zahtijevaju da se oslobodi prostor gdje staje autobus.

Pripadnici MUP-a USŽ pokušavaju normalizirati promet na relaciji Bihać – Velika Kladuša.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg incidenta, građani su blokirali glavne prometnice širom Velike Kladuše i nisu dopustili novi dovoz migranata na područje ove općine.

Uprava policije USŽ reagirala je slanjem pripadnika Jedinice za podršku koji su pokušali stabilizirati situaciju kako ne bi došlo do ozbiljnijih incidenata.

Također, građani su držali večernje straže na pojedinim prometnicama kako bi i dalje spriječili autoprijevoznike u namjeri da dovezu nove migrante.

Građani u Velikoj Kladuši uzeli stvari u svoje ruke: Pregledaju autobuse i izbacuju migrante

Posted by Poskok Online on Monday, August 17, 2020