Published On: Pet, ruj 22nd, 2017

Napadnuti i premlaćeni prosvjednici koji su vrijeđali Erdogana u New Yorku

Ti si terorist, odlazi iz moje zemlje”, uzviknuo je jedan prosvjednik, prije nego što je dobio udarac, a potom “odvučen” s tog mjesta

U jednom hotelu u New Yorku izbili su nasilni sukobi nakon što su prosvjednici počeli “dobacivati uvrede” tijekom govora turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, te skandirati “terorist”.

Erdogan se obraćao svojim pristalicama na turskom u hotelu Marriott Marquis na Times Squareu kada ga je prekinulo nekoliko prosvjednika, javlja BBC.

”Ti si terorist, odlazi iz moje zemlje”, uzviknuo je jedan prosvjednik, prije nego što je dobio udarac, a potom “odvučen” s tog mjesta.

Erdogan u New Yorku prisustvuje Generalnoj skupštini UN-a.

Na snimci govora koji je održao u četvrtak mogu se vidjeti prosvjednici koje guraju i udaraju u glavu, a zatim izbacuju iz prostorije ljudi u odjelima.

Zasad nije jasno jesu li ovi muškarci u odijelima bili Erdoganove pristalice, tjelohranitelji ili zaštitari koji su osiguravali hotel.

Prosvjednici, koji su kasnije objavili fotografije ovih sukoba na društvenim medijima, rekli su da im je cilj javno osuditi Erdoganovu politiku u Turskoj, Siriji i Iraku.

Neki od prosvjednika su nosili zastave i postere u znak podrške kurdskoj militantnoj skupini YPG.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>