Published On: Sun, Jun 12th, 2016

Napadač u noćnom klubu na Floridi upucao 20-ak ljudi, a drži i taoce

OrlandoIzvor: Društvene mreže Twitter/Policija iz Orlanda , Autor:Twitter/Policija iz Orlanda

Masovna pucnjava u kojoj se neidentificirani napadač zabarikadirao s taocima u noćnom gay friendly klubu Pulse i dosad navodno upucao 20 ljudi, potresla je Orlando u saveznoj američkoj državi Floridi u SAD-u. Dužnosnik lokalne policije potvrdio je da ima ranjenih, a zasad se ne zna je li netko poginuo.

Upozorenje je objavila i tamošnja policija uz informaciju da ima ozlijeđenih te pozivajući građane da se drže podalje od tog područja.

Shooting at Pulse Nightclub on S Orange. Multiple injuries. Stay away from area.

I na ostalim društvenim mrežama kruže informacije o pucnjevima koji su se čuli na tom području, a na Facebooku je objavljena i zasad još neprovjerena informcija da je napadač koristio automatsku pušku, dok drugi javljaju da napadač ima i bombu, a neki javljaju da je ozlijeđeno i više od 30 osoba.

Informaciju kako se strahuje da napadač ima i eksplozivnu napravu, na svojem je Twitteru objavio i novinar lokalne televizije Stewart Moore, a društvenim mrežama već se širi snimka ranjenih ljudi.

Update: source tells me suspect wearing a bomb. Barricaded inside nightclub. More than 20 shot with long gun

 

 

Multiple officers on scene, investigators have not given us an update. My source says suspect still inside

Klub Pulse objavio je prije nekoliko sati upozorenje na svojem Facebooku: ‘Svi izađite van kluba i nastavite trčati’, a svjedok, koji je uspio pobjeći iz kluba, kazao je da je napadač otvorio vatru i da je čuo vriskove drugih ljudi i kako viču da ima mrtvih.