Published On: Sub, lis 31st, 2020

Napad na crkvu u desetom bečkom kotaru

Spor oko Muhamedovih karikatura u pariškom časopisu “Charlie Hebdo” očito se prelijeva i na Austriju.

Kako prenosi “Kurier”, u četvrtak navečer oko 50 ljudi ušlo je u crkvu Svetog Antuna u 10. bečkom kotaru. Tamo je bijesna gomila udarala i prevrtala klupe i ispovjedaonicu.

Zamjenik župnika pozvao je policiju, no do dolaska policije izgrednici su već pobjegli. Čitav incident navodno su zabilježile nadzorne kamere.

Policijski istražitelji pretpostavljaju da su izgrednici iz Crkve skupina mlađih osoba turskog porijekla koja se prethodno organizirala putem društvenih mreža i okupila na Reumannplatzu nešto manje od dva sata prije incidenta.

Na njihovu skupu bilo je uzvikivanja ​​islamističkih parola i bacanja petardi. Policija je uspjela utvrditi identitet deset osumnjičenih. Radi se o mlađim osobama turskog porijekla. Policija ih je prijavila zbog remećenja javnog reda i mira.

To nije jedini incident te grupe. Policija pretpostavlja da se radi o istoj skupini “fanatičnih turskih islamista” koji su već mjesecima upadljivi u 10. bečkom kotaru. Ovoj skupini mladih već je pripisano nekoliko slučajeva “ideološki motiviranih” tjelesnih ozljeda, prenosi Kroativ.at