Published On: Mon, Dec 30th, 2013

‘Nalogodavci političkih ubojstava su možda u blizini Predsjedništva’

Govoreći o političkim ubojstvima, potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo kazao je danas u Mostaru kako se mora doći do istine, te da u BiH nema napretka bez pravne države, bez vladavine prava i jednakog odnosa prema svakom njenom građaninu, bez obzira iz kojeg naroda, iz kojeg dijela i iz koje političke partije dolazi.

Istaknuo je kako je posjetio obitelj ubijenog zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Joze Leutara, te naglasio kako se mora doći do istine o tom, kao i o drugim političkim ubojstvima.

“Majka pokojnog Joze rekla je u razgovoru kako bi voljela vidjeti nalogodavce. Moj je dojam da ih možda vidim u krugu od 200 metara od mjesta gdje sjedim, u Predsjedništvu države, ili ljude koji posjeduju dokumentaciju koja će ukazati na one koji su izdali naredbe i koji su sakrili istinu od obitelji i od javnosti tko su počinitelji, tko su nalogodavci političkih ubojstava i kakva im je kvalifikacija”, istaknuo je Kebo.

Kazao je kako sve to unosi smutnju, nemir, nevjerovanje u državu i njenu sposobnost da se suoči sa svim onim otporima koji se pružaju da se oni koji su odgovorni kazne, dodavši kako se moraju dati odgovori, te da vjeruje da će ubojice biti pronađene.

Kebo je naglasio kako će o ubojstvu Joze Leutara i Nedžada Ugljena, kao i supruge generala Halilovića, ako se ustanovi da je to namjerno urađeno, svakih mjesec dana podsjećati javnost i institucije koje su zadužene da otkriju ubojice, a posebno nalogodavce.

Bljesak