Published On: Pon, sij 5th, 2015

Nakon višesatnog zadržavanja delegacija FIFA-e stigla u Gazu

A disabled sportsman, handicapped due to Israeli attacks, trains at Al Jazeera Club which provides the people with physical disabilities with the opportunity of doing gymnastic exercises and athletics in Gaza City

Delegacija Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) stigla je u Pojas Gaze nakon što su je izraelske vlasti satima zadržavale.

“Delegacija FIFA ušla je u Gazu na prijelazu Erez usprkos preprekama izraelskih vlasti koje su je tri sata zadržavale”, izjavio je potpredsjednik Fudbalske asocijacije Palestine Ibrahim Abu Selim.

Delegacija, koju predvodi viši menadžer za Aziju David Borja, uputila se u Pojas Gaze kako bi pregledala stadione koje je FIFA pomogla obnoviti, postavljanjem nove trave koja je koštala milijun dolara.

Tokom nedavne ofanzive Izraela na Gazu totalno je uništeno najmanje 30 sportskih objekata. Palestinske vlasti navode da je nanesena materijalna šteta u vrijednosti od tri miliona dolara.

Od 2.160 civila Gaze koji su ubijeni tokom ofanzive, poginula su 32 sportist, javila je Vlada Palestine, piše Anadolu Agency.