Published On: Ned, kol 21st, 2016

Nakon sukoba u selu Ošve kod Maglaja uhićen odbjegli Adem Karamuja

Adem Karamuja uhićen je danas u selu Ošve. Karamuj je uhićen u 13:50 sati i u tijeku je kriminalistička obrada, potvrđeno je za Faktor.ba u MUP-u Zeničko-dobojske županije.
Za Karamujom je bila raspisana operativna potraga od 11. kolovoza. Policija je dan ranije izvršila pretres na nekoliko lokacija na području Maglaja i Zenice.
U selu Ošve kod Maglaja nakon svađe oko seoskog vodovoda došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a nakon toga i do uporabe vatrenog oružja.
Seoski problem izbio je zbog nesuglasica oko korištenja lokalnog vodovoda, a u svađi s pucanjem iz vatrenog oružja sudjelovali su članovi ‘selefijske zajednice’, koja se organizirala u ovom selu nakon kupovine zemljišta od nekadašnjih mještana.
Prema neslužbenim informacijama, u sukobu nije bilo ranjenih, a neki od sudionika svađe za koje je postojala osnovana sumnja da su pucali iz vatrenog oružja, pobjegli su s mjesta događaja.
Dolaskom u selo policijski tim je došao do saznanja da je Jasmin Batanović (1979) iz Ošvi, zajedno s Karamujom sudjelovao u izvršenju spomenutih krivičnih djela.
Batanović je u srijedu uhićen i zadržan je u službenim prostorijama. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je prijavljen Županijskom tužiteljstvu ZDŽ zbog ugrožavanja sigurnosti, izazivanja opće opasnosti i krivičnog djela zagađivanje vode za piće i životnih namirnica.
Karamuja je uhićen u okviru akcije Damask 2014. godine, a Tužiteljstvo BiH je protiv njega i još 11 osoba podignulo optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka../HMS

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>