Published On: Čet, ruj 26th, 2019

Nakon što su imenovali Vladu bez Hrvata, sada za direktore javnih poduzeća imenuju ratne zločince koji su u ratu ubijali Hrvate

Onaj isti SDP koji je sudjelovao u kršenju Ustava i imenovanju Vlade Sarajevske županije u kojoj nije bilo niti jednog Hrvata sada je otišao korak dalje i imenuje na javne dužnosti osobe koje su ubijale Hrvate po Sarajevu tijekom rata.

Kada je Dario Kordić pušten iz pritvora nakon izdržane kazne haaškog suda, hrvatski političari u BiH su nazivani fašistima i optuživani za potporu ratnim zločinima kada bi se samo našli na istoj misi sa Kordićem. Predstavnici Srba su otišli mnogo dalje i otvoreno se sastaju i razgovaraju sa osuđenim ratnim zločincima, što nailazi opet na žestoke osude političkog Sarajeva i međunarodne zajednice.

Ali kada isto to političko Sarajevo imenuje ratnog zločinca za direktora jednog javnog poduzeća, onda se sve predstavlja kao incident nastao iz neznanja.

Novi direktor sarajevskih „Toplana“, inače kadar SDP-a, Enver Zornić presuđeni je ratni zločin i osoba iza čijeg imenovanja stoji Damir Mašić i drugi čelnici Županijskog odbora SDP-a Sarajevske županije.

Drugovi sada tvrde kako nisu znali njegovu ratnu prošlost, što je teško povjerovati, te sada traže da osuđeni zločinac podnese ostavku. Neki drugi iz SDP-a, kao što je Lana Prlić, pokušavaju dobiti dodatni poen na ovoj priči, pa poručuju kako očekuju da ostavku nakon svega podnese i Mašić.

Uglavnom, onaj isti SDP koji je sudjelovao u kršenju Ustava i imenovanju Vlade Sarajevske županije u kojoj nije bilo niti jednog Hrvata sada je otišao korak dalje i imenuje na javne dužnosti osobe koje su ubijale Hrvate po Sarajevu tijekom rata.

Valjda je to ta država za čovjeka o kojoj govore već godinama, a legitimne predstavnike Hrvata i Srba optužuju za ono što sami rade.

AU: M.K./Ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare