Published On: Čet, tra 22nd, 2021

NAKON ŠTO MU JE URUČEN “KLJUČ GRADA” VUČIĆ: Sada i ja postajem dio Vrbasa i povijesti Banja Luke

Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka uručio najveće gradsko priznanje “Ključ grada” s poveljom “Počasni građanin”.

Vučić se povodom dobivanja najvećeg gradskog priznanja “Ključ grada” s poveljom “Počasni građanin”, zahvalio na ovom velikom priznanju, pišu “Nezavisne novine”.

“Ovim priznanjem se zahvaljujem na njemu jer znam tko ga je sve osvajao. Sada i ja postajem dio Vrbasa, i velike povijesti grada Banjaluka. Čast je biti u društvu Petra Kočića, mnogobrojnih pisaca, pjesnika, sportista, umjetnika i ostalih. I ja sam danas postao Banjalučanin”, naglasio je Vučić.

Istaknuo je da je posebno ponosan da, iako su različitog mišljenja političke stranke u gradu Banjaluka, jednoglasno donijele odluku da on dobije ovo priznanje.

“Ovaj grad pokazuje svojom poviješću, raznolikošću i svim drugim stvarima koliko je velika. Banjaluka mora biti primjer drugima”, naveo je Vučić. Dodao je da svi mogu živjeti zajedno, raditi i graditi.

“Ovo sa zadovoljstvom prihvaćam kao Srbin jer mi je stalo da sve uradim za očuvanje srpskog jezika, kulture, povijesti i svega. Imat ćemo sve veću snagu, ekonomsku snagu i moć. Pomagat ćemo koliko god budemo mogli Republici Srpskoj”, kazao je Vučić./HMS/