Published On: Sub, velj 16th, 2013

NAKON ŠTO JE OPTUŽEN DA JE ODGOVORAN ZA SMRT Z.GADŽE: Lijanović unajmio privatne zaštitare

Nakon što je u javnost procurila informacija koju je na prosvjedu poljoprivrednika iznio član Koordinacije poljoprivrednih udruženja Dževad Kovač, kako je  upravo Jerko Ivanković Lijanović svojim ucjenama natjeravo Zdravka Gadžu u smrt, što je izazvalo bijes seljaka širom Federacije, Jerko Lijanović više se ne kreće po zemlji bez privatnog osiguranja jedne bosanske zaštitarske kuće.
Kovač je naime izjavio kako raspolaže informacijom kako  je razlog zbog kojeg je Gadžo počinio samoubojstvo to što je dobio 74.000 KM poticaja, od čega je Ivanu Pandži i drugim Lijanovićevim “dilerima” morao dati 60.000 KM, a nakon što je progovorio o tome poslana mu je inspekcija koja je naložila da vrati svih 74.000 KM.
Razumljivo je da Gadžo nije jedini slučaj u BIH kojeg Lijanovi dileri reketare, i traže da im se uplati harač, od para koje su prema zakonu za svoj posao dobili i da postoji , opet realno, još pokoji poljoprivrednik koji planira učiniti sličan čin kao i Gadžo. Takvi Lijanovića ne brinu. Brinu ga pak oni koji su spremni prije nego sebi oduzmu život pokušati život oduzeti i njemu. Upravo je taj podatak prepao Lijanovića, koji se do sada pokazivao kao posve neemocionalan čovjek te odnedavno nikud ne putuje bez zaštitara u vozilu koje je naravno blindirano.
Zanimljivo je da još niti SIP-a niti mostarska policija nije od Dževada Kovača tražila obavijesni razgovor, upravo zbog podataka koje je iznio.
Živila SIPA. Živila naša policija. I strani igrač u našoj zemlji Jerko Lijanović Ivanković. Zbog kojeg se mi možemo i ubijati. I zbog čega on nikada neće ni odgovarati.

Zdravko Gadžo, 41- godišnjak iz Mostara, danas oko 13.30 sati pronađen je mrtav svojoj farmi svinja u mostarskom naselju Vojno, doznaje pogled.ba. Njega je pronašao šogor, i to nakon što se nije javljao na brojne pozive.
Mostarac se upucao na farmi svinja u VojnuPolicija sumnja da je u pitanju samoubojstvo, jer nisu pronađeni tragovi prisustva druge osobe. Kako neslužbeno doznajemo, nesretni čovjek se prethodno u pratnji pasa odvezao na farmu ponijevši sa sobom lovačku pušku. Ubrzo nakon toga se upucao u grudi.Prevezen je u bolnicu, ali mu više nije bilo spasa. Njegovi poznanici tek spominju da je imao problema u poslovanju, javio je portal Pogled.ba.
Kako se doznaje, nesretni Gadžo je iza sebe ostavio ženu i brojnu obitelj.