Published On: Mon, Oct 26th, 2015

NAKON ŠTO JE NAJAVLJEN NOVI ZAKON O BORBI PROTIV NET TERORIZMA: Ugašena stranica Put hilafeta (FOTO)

BANJALUKA – Internet stranici “Put hilafeta”, koja je čitateljima nudila brojne tekstove o aktivnostima Islamske države, Al Qaide i mudžahedina, ovog momenta nije moguće pristupiti.

“Nažalost, blog na adresi puthilafeta1.blogspot.com je uklonjen. Ta adresa nije dostupna za nove blogove”, jedina je poruka koju je moguće pročitati kada posjetite taj blog, i iz nje se ne može doći do zaključka zašto je stranici nemoguće pristupiti.

Upravo danas, “Nezavisne” su u tiskanom izdanju, te na svom portalu, objavile tekst pod naslovom “Odzvonilo portalima koji huškaju na terorizam”, u kojem smo, između ostalog, pisali io tematici koju promovira “Put hilafeta”.

Članak najavljuje sačinjavanje crne liste web-stranica koje potiču na mržnju, govor mržnje, radikalizam, nasilničko ponašanje i, naravno – terorizam, a što je planirano Strategijom BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma 2015 – 2020. godine.

Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra sigurnosti BiH, rekao je “Nezavisnim” da su, kako bi ovaj cilj bio ispunjen, u pregovorima s Regulatornom agencijom za komunikacije.

“Pregovaramo u vezi s određenim pravilnicima s ciljem da se to primijeni, što neće biti problem, jer, ako ukucate na internetu ‘Put hilafeta’, vidjećete zapravo čisto poticanje na određene aktivnosti u BiH”, precizirao je ranije Vuković, a objavljeno je u današnjem tekstu “Nezavisnih”.