Published On: Sri, velj 17th, 2021

NAKON TRI DANA KANONADE UDARACA S TEKBIR MEDIJA: Irma Baralija upravo je obrisala pod s Bakirom Izetbegovićem. Nakon ovog teško će se oporaviti…

Nakon što je predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio kako je SDA omogućila izbore u Mostaru te da je Irma Baralija svojim potezima izdala taj grad, reagovala je vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Baralija je rekla kako je Bakir Izetbegović zajedno sa Draganom Čovićem etnički instrumentalizirao izbore u Mostaru te ih je usmjerio ka usvajanju Izbornog zakona po mjeri predsjednika HDZ-a.

Također, ponovila je kako je upravo ona zaslužna za održavanje izbora u Mostaru.

“To znači da će se legitimitet hrvatstva određivati u izbornim jedinicima u kojima HDZ egzistencijalno i emotivno ucjenjujući ljude dobija većinu glasova. Da smo pristali da se upletemo u rotirajuće kolo isključivo sa vama, to bi bio novi detalj u Čovićevom narativu o vječitoj ugroženosti Hrvata i ojačalo bi mu pregovaračku poziciju za stolom s predstavnicima međunarodne zajednice te vodu tjeralo na njegov mlin kad je u pitanju Izborni zakon, ali i još dublja etničko-teritorijalna podjela zemlje. Krivo vam je što ste prozreni i što je pitanje dana kada će detalji vašeg sporazuma sa HDZ-om izaći na vidjelo”, napisala je Baralija na Facebooku.

Također, na opaske Izetbegovića kako je upravo ona izdala Mostar, Baralija je odgovorila kako se u tom gradu više nema šta izdati.

“Shvaćam, u kontekstu predaje Doma naroda FBiH HDZ-u, a državnog SNSD-u, u kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj historiji, otkrivanje navodnih izdajnika djeluje kao slamka spasa, ali svi znaju da se u Mostaru više nema šta izdati. Sve što se moglo izdati, izdali ste vi”, naglasila je.

Na kraju obraćanja predsjedniku SDA, Baralija je rekla kako neće dopustiti da istina o tridesetogodišnjoj krađi u Mostaru ostane zataškana.

“Smetamo vam jer smo odbili da budemo opozicioni smokvin list kojim ćete prekriti nečasne radnje koje i u ovom trenutku spremate kreirajući budžet upravo s HDZ-om. Smetamo vam jer nećemo biti demokratski dekor koji će vam prešutjeti 30 godina zajedničke vladavine Mostarom u toku kojih su nestali Soko, Aluminij, Komos, Fabrika duhana, Tekstilni kombinat, ukratko, sve. Pritom ni deponiju niste bili u stanju otvoriti, a novce od kolektora, najznačajnijeg projekta nakon obnove Starog mosta, ste proćerdali”, zaključila je Irma Baralija.

SDA je jedina ratna stranka čiji kompletan ratni vrh uvezan s džihadom tog vremena, skupa sa njihovim paraobavještajcima u Dubokoj državi egzistira na političkoj sceni BIH. Turković, Izetbegović, Patković, Džaferović, oni nisu samo političari oni su direktno uvezani i bili su direktni poznavatelji terorističke mreže koja je BH rat iskoristila kao privremenu bazu za lansiranje na zapad. Oni znaju tko im je dao BH pasoše, lažne identitete i spremio ih u BH diplomaciju u UN. Na naše uzastopne upite nikada nismo mogli dobiti odgovor tko je izdao BH pasoš KSM-u. Mozgu napada na WTC. Vojniku Armije BIH. Odgovor Irme Baralije vođi ove prototerorističke organizacije stoga treba doživjeti kao izuzetno hrabar. Makar se s njenim tezama i ne slagali. Primjerice u dijelu u kojem kaže “Dali ste HDZ-u Dom naroda”. Nije HDZ vlasnik hrvatskog kluba Doma naroda nego je to hrvatski narod. To pravo ne daje SDA nikome kao niti Naša stranka a niti HDZ. Jer to pravo nije njihovo. To pravo potpisano je u Daytonu 1995. godine. Ustavni sud BIH presudio je da hrvatski klub Doma naroda pripada hrvatskom narodu kao i sve institucije koje predstavljaju etničku a ne građansku logiku. Jamac tog prava su Sjedinjene Američke Države. Baralija bi to morala znati.