NAKON OPTUŽBI DA JE GAZILA LOGORAŠA I NJEGOVO SPOLOVILO HANKA ODGOVARA: Logoraša se ne sjećam

SARAJEVO – Nakon pisanja jednog dnevnog lista da je pjevačica Hanka Paldum mučila srpski zatvorenike, a logorašu Goranu Golubu iz Bratunca navodno 1993. godine u logoru Silos na Igmanu zgazila spolni organ, interpretatorka velikih hitova prolazi kroz jako težak životni period.
– Danima sam jako loše. Preopterećena sam i pod stalnim sam stresom, pa mi je i imunitet opao. Ovaj napad na mene je napad na sve normalne ljude, na sve vrijednosti. U vrijeme kada je moral pao na najniže grane, aveti pokušavaju osujete, obezvrijede sve one koji nešto rade i vrijede. Ja volim sve ljude i svatko tko me poznaje zna da je to o čemu bruje mediji posljednjih dana teška laž. Godinama sam patila zbog svega što nam se desilo za vrijeme rata, zbog svih strahota … Sada kada je sve prošlo, aveti pokušavaju vode drugu vrstu rata – priča vidno potresena pjevačica za “Blic”.
Odvjetnik Dušan Tomić, branitelj Gorana Goluba iz Bratunca, koji tvrdi da je njegovom klijentu Hanka nogama zgazila spolni organ dok je ovaj sjedio na podu, tvrdio je da je pjevačica bila strah i trepet u logoru na Igmanu.
– Ja ne znam tko je dotični odvjetnik. Nikada nisam vidjela ni njega ni njegovog klijenta. Nije mi jasno o čemu se tu radi. Ja zapravo nikada nijednog zatvorenika u logoru u životu nisam vidjela, pa tako nisam ni mogla učiniti nešto tako gnusno. Da sam ikada bila u prilici da vidim situaciju u kojoj netko nekoga muči, ja bih, ovakva kakva sam, pritrčala da ga odbranim – u jednom dahu nam je ispričala pjevačica.
Hanka Paldum već je podnijela tužbu protiv spomenutog odvjetnika i njegovog klijenta.
– Trenutno se sudi skupini ljudi u Silosu u Hadžićima, pa se Golub pojavljuje kao neki svjedok. Tvrdi da ima neke spise, neke dokaze … Tužitelj ga je na pretresu 17. siječnja pitao je li imao nekih neugodnosti, a ovaj je odgovorio da jest ali da o tome ne želi javno govoriti. Odvjetnik ga je kasnije ubijedio da okrive mene.
Da li je za to uzeo neke pare, ne znam. Govorili su o meni i da sam osnovala logor za mučenje žena i niz drugih gluposti. Ja ne čitam takve novine da se ne bih potresala, ali nazove me prijateljica u dva sata iza ponoći i kaže mi: “Jesi vidjela šta je objavio ovaj portal, pa onaj portal?” … Sve što radim, radim transparentno, javno. Isto tako i govorim. I ovo će proći, ali etiketa koju vam netko nakači na leđa prati vas čitav život.
Mene narod doživljava kao simbola, a oni žele da to sruše. Umjesto da se pozabavimo sobom, jer suštinski nitko od nas nije sretan, mi širimo laži o drugim ljudima. Avetima treba začepiti usta – rekla je ona.
Bila sam na Igmanu, ali da pjevam
– Kada su me iz tužiteljstva nazvali i pitali da li sam bila na Igmanu tog 10. veljače 1993. godine, ja sam rekla da jesam, ali ne sjećam se koji je bio točan datum. Sa Dinom Merlinom, Ljubicom Berak i mnogim drugim pjevačima bila sam član umjetničke čete. Išli smo tamo da pjevamo, a nikada nijednog zatvorenika nisam vidjela.