Published On: Pet, lip 4th, 2021

Nakon klupe, Imoćanin sam sredio i gradska vrata. Pogledajte što je od njih napravio

IMOĆANIN Toni Rebić u utorak je popravio klupu na Crvenom jezeru, učinivši tako u dva sata ono što HDZ-ovska lokalna vlast sa svim komunalcima nije bila u stanju napraviti godinama, a jučer je restaurirao i znamenita gradska vrata, dio kulturne baštine, kroz koja za normalnih vremena prolazi na tisuće turista.

Godinama su bila išarana grafitima i nosila natpis ACAB.

Svjetske TV kuće su dolazile snimati pored ovih vrata, a Grad ni tad nije bilo briga

Stolar i aktivist Rebić, inače autor slavnog Zida plača na imotskom kolodvoru, na Facebooku je napisao više o akciji:

“Puno vas zna da sam kroz zadnjih 10 godina u više navrata svojim objavama gurao da se vrata srede, zadnji put prije koju godinu kad je nekoliko poznatih svjetskih TV kuća došlo tu snimati spot uoči zadnjeg svjetskog nogometnog prvenstva. Pored vrata s natpisom ACAB. Evo, nakon toliko godina, napokon su vrata malo ugodnija oku, ali samo malo”, napisao je.

Poziva građane da se uključe u akciju

“Malo – zato što sam ih obojao samo s jedne strane, drugu stranu ćete vi, da ne bih morao ja. Ovo vas s potrebnim materijalom košta dodatnih 500 kuna, što je, računajući i klupu, do sada već 1100 kuna”, stoji u objavi.

“U ponedjeljak sam ispred gradskog poglavarstva i inzistirat ću na tome da mi se to plati kako bih mogao dalje nastaviti s akcijama, osim ako mi se ne plati do tada. Nije šala! Hvala svima koji su dio ove akcije i pomažu na bilo koji način! Sutra se farbamo na drugoj lokaciji!”, pozvao je Rebić.

Vjeruje da će tako one koji su za ovo plaćeni potaknuti da rade svoj posao

Osvrnuo se i zahvalio na moru podrške koje je dobio nakon što smo objavili da je sredio klupu na Crvenom jezeru: “Iskreno, nisam baš mislio da će ova… nazva sam je “glupa klupa”, jer nema kabel, nabrijat’ ovako raju. Mislim da je sada jasno da neke stvari moramo sami započet, da bi ih oni (koji su za to plaćeni, op.a.) dovršili. I vidit ćete da će ih dovršit!”

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x