Sudionici programa „Žrtva Borova Naselja za Domovinu” okupili su se u Borovu naselju, ispred ruševne zgrade Borovo Commercea u krugu Tvornice obuće Borovo. Ondje je tijekom srpske agresije na Vukovar bio smješten ratni stacionar vukovarske bolnice, a na današnji dan prije 25 godina ubijeno je 137 branitelja i civila.
Na komemorativnom skupu na mjestu tragedije cvijeće i svijeće položene su u spomen nevinim žrtvama. Počast su odale i Žene u crnom iz Beograda, ali i BiH.

Nakon komemorativnog skupa nastavljeno je obilježavanje tužne obljetnice. Kolona “Putem sjećanja i svjetlosti” prošla je Borovim naseljem u kojem je tijekom obrane tog dijela grada poginulo više od 500 osoba. S molitvom u srcu, svatko sa svojim sjećanjima i mislima, tiho se koračalo Križnim putem u koloni sjećanja. Za sve one koji su život dali u obrani domovine, u zločinu za koji nitko nije odgovarao.
Odana je počast braniteljima i civilima u Borovu selu te Borovu naselju kod spomen-obilježja nestalima i kod spomen obilježja Farma Lovas.
Dan nakon 25. obljetnice pokolja u Škabrnji, u kojem je ubijeno 58 civila i 26 branitelja, svojih će se žrtva prisjetiti i Nadin.