Published On: Čet, srp 29th, 2021

Nakon hacijende u Hercegovini, otkriveno da je suradnici ostavio milijune u Dubaiju

U utorak je tjednik Nacional objavio dronom snimljene fotografije koje su otkrile luksuznu hacijendu Milana Bandića, izgrađenu u hercegovačkim Donjim Mamićima na zemljištu površine 89.409 kvadrata, a sada se otkrivaju novi nepoznati detalji o nekadašnjem gradonačelniku.

Istražitelju sumnjaju da je Bandić suradnici ostavio milijune na tajnom računu u Dubaiju

Jutarnji list u tiskanom izdanju za četvrtak piše kako je otvoren još jedan krak istrage o ilegalno stečenoj imovini pokojnog gradonačelnika. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji sumnjaju da je Milan Bandić jednoj svojoj suradnici ostavio višemilijunski iznos u eurima, skriven na tajnom računu u Dubaiju.

Zasad nije poznat identitet suradnice kojoj je Milan Bandić, prema tim neslužbenim informacijama, ostavio milijune. No tvrdi se kako se trag tog novca istražuje pa bi se moglo doći i do identiteta suradnice.

Ovaj je tjedan istupio i Božo Barbarić, načelnik riječkog PNUSKOK-a s iskustvom obuke u FBI-ju, koji je sa svojim timom vodio istragu protiv Milana Bandića i njegove interesne mreže. “Ova akcija vodila se pod kodnim imenom ‘House’. Ne znam tko je točno dao ime, ali bila je to asocijacija na božićne kućice, glavni grad”, izjavio je za tjednik Globus i otkrio kako su tajno snimili 10.000 sati Bandićevih razgovora. Informacije o potencijalnim novim uhićenjima i ostalim potezima još nisu došle do medija.

Bandićevo carstvo u Hercegovini i 550.000 eura u sefu

Inače, novootkriveno Bandićevo carstvo u Hercegovini, prema pisanju Nacionala, uključuje bazen s kupalištem, nadograđene zgrade od kojih su neke, piše tjednik vrlo tajnovite namjene, tajne garaže, šume, voćnjake i pašnjake koje je sve, dodaju, Bandić vrlo pažljivo prikrio papirima. Naime, više desetaka parcela razlomljeno je na hrpu čestica od kojih mnoge imaju i različite vlasnike. Na brojnim česticama upisane su Bandićeva kći i supruga.

Prema njihovim informacijama, Bandić je samo za radove kupio bager vrijedan 150 tisuća eura, koji je nakon što su radovi završili ostavio nekom rođaku.

Tjednik je objavio i da je Bandić u sefu u kući u Hercegovini imao i 550 tisuća eura u gotovini. 150 tisuća navodno je preuzeo jedan od njegovih odvjetnika nakon njegove smrti. Pokušao je preuzeti i ostatak, no čovjek koji je bio zadužen za taj novac ga je spriječio.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x