Published On: Pon, ožu. 6th, 2017

Nakon dvoje djece, petero unučadi i jednog praunuka ‘izašao iz ormara’: u 95. godini priznao da je gay!

Roman Blank je preživio holokaust, a pažnju javnosti je privukao nakon što je otkrio tajnu koju je čuvao desetljećima.

Ovaj je 95-godišnjak, naime, u dokumentarcu ‘On My Way Out‘ otkrio da je gay. Inače ima dvoje djece, petero unučadi i jedno praunuče, a cijela obitelj ga je prihvatila takvim kakav je.

“Rekao sam im otvoreno da sam rođen i da sam cijelog života gay. Potom sam im ispričao o svojoj tragediji i razumjeli su me. Zamislite da ste 90 godina u ormaru”, rekao je Blank.

Sa suprugom Ruth je zajedno 67 godina, a da joj je muž gay, saznala je kada su dobili drugo dijete.

Njih su se dvoje upoznali u Poljskoj 1948. godine i ubrzo se preselili u Brooklyn. I dalje se vole duboko i iskreno, ali na jedan drugačiji način.

“Biti gay tada je bio zločin i te osobe su bile osuđene na samoubistvo ili život u ormaru. Ja sam odlučio živjeti”, istakao je.

Novinar ga je pitao da li bi sada u tim godinama tražio adekvatnog partnera te koji je njegov tip, na što je Blank odgovorio da nikada ne gleda u lice već u srce.

“Moj tip je neko ko osjeća drhtaje srca. Moram biti iskren i reći da ne trebam ni fizičku ni mentalnu vezu, ali želim je. Želim kada legnem imati nekoga bliskog meni, nekoga kome je stalo do mene. Vama je tu osobu lako pronaći. Ja sam star, kome je potrebno staro smeće?”, kazao je.

Blank je dobio veliku podršku porodice, prijatelja i javnosti koji su kazali kako je sigurno bilo veoma teško živjeti tolike godine u laži.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer