Published On: Ned, sij. 13th, 2019

NAKON ČETIRI DANA POTRAGE U odvodnom tunelu nađeno tijelo Davora Pozniaka, stradalog u požaru hidroelektrane

U odvodnom tunelu HE Plat pronađeno je danas poslijepodne oko 18 sati beživotno tijelo Davora Pozniaka (33) preostalog nestalog djelatnika hidroelektrane koji je stradao u strašnoj tragediji koja se dogodila nakon izbijanja požara u postrojenju

Četiri dana prošla su od katastrofe u kojoj su stradali i Ivica Zvrko koji je danas pokopan u Pridvorju, te Mato Maškarić koji će sutra biti pokopan u Smokovljanima. Ogromna tuga nadvila se nad hrvatski jug, nema čovjeka koji nije ganut tragičnim krajem i sudbinom trojice mladih djelatnika Hidroelektrane u Platu, javlja dubrovnik.net.

U požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim je pokrenuta opsežna potraga.

Odvodni tunel dva su puta pretražili ronioci, no u subotu se ipak krenulo s njegovim pražnjenjem. Taj je potez rezultirao pronalaskom tijela trećeg djelatnika HEP-a stradalog nakon požara u postrojenju hidrocentrale.