Published On: Uto, ruj 3rd, 2013

NAKON BEBA TAXI REVOLUCIJA: Feđa Štukan poziva na proteste

Feđa Štukan, Sarajevo glumac i aktivist i jedan od inicijatora prosvjeda ispred institucija Bosne i Hercegovine ( PIN prosvjedi ) početkom lipnja ove godine, poslan je 25. Kolovoz poziv za novim prosvjedima, ovaj put nakon dolaska Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Sarajevu – sutra, 4. Rujna.

“Stajati i gledati FB (Facebook),” rekao njihovi virtualni prijatelji, i ostali građani Štukan pozivajući ih da” opću mobilizaciju”, izvijestila jeagencija Anadolija .

“4. rujna u BiH su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda(MMF), koji će predstaviti javnosti lažnim procjenu pozitivnih gospodarskih kretanja koji su navodno od strane nadležnih tijela Bosne i Hercegovine, kako bi nam se odobri novi kredit koji će završiti svaki euro u vašem džepu političara. Pustić . ih da dođu, a zatim blokira sve aerodroma, križanja, ceste … sve “, najavio Štukan, dodavši: ” Neću stajati po strani i gledati kako ćemo dobiti u više ozbiljne ekonomske krize, te da svojoj djeci i unucima natrag novac od njih Vlada sama kupi auto, vile, skupe odjela, plaćaju putovanja, zapošljavaju svoje rođake i prijatelje da plati svoj ​​prljavi nacionalističku kampanju. NO DAM !”.

Policija nije primio obavijest o prosvjedu

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona SarajevoIrfan Nefić potvrdio je za agenciju Anadoliju da je čuo Štukan pozive, ali policija nije primio nikakvu obavijest o prosvjedu, a posebno masa.Obraćajući se tiskovna agencija Anatolia Štukan je danas rekao da blokiraju ulice i gradovi u Bosni i Hercegovine, u vrijeme posjeta izaslanstva MMF bi trebao poslužiti kao poruka MMF-a da bi kredite za BiH, financiranog od mržnje i podjele među građanima. On je priznao da” ništa ne organizira,”, ali da on mora su građani dragovoljno počeo rađati.

Prosvjedi u drugoj BiH gradova

Štukan rekao je on već dobio potvrdu o blokadi pojedinih gradova u BiH.

“Dobio sam potvrdu da su taksisti blok dijelovi Sarajevu i Mostaru. Me je nastao iz Zenice, Prijedor, Banja Luka, Travnik … Sve je još uvijek u fazi pripreme, ljudi su se organizirati. Ne postoji plan i upravljanje, To je javni poziv za napraviti nešto “, kazao je Štukan.


(Foto: Arhiva, Radiosarajevo.ba)

Svatko tko želi preuzeti odgovornost i učiniti nešto za dobrobit zemlje, kaže glumac Sarajevo, on bi se i učiniti nešto.

Štukan je istaknuo da je svaka tranša MMF-a BiH posuditi više, koji se, kako je rekao, da plati svoje “djeci i unucima”.

Novac od MMF-a će završiti, prema njegovim riječima, u javnim natječajima i pozivima, završiti u rukama političara , kojima su kasnije će financirati svoje kampanje širenja mržnje “, podjelu i strah među ljudima.”

“Protiv ove borbe. To je suludo, i moram se oduprijeti. Sam protiv podjele i širiti mržnju i strah kod ljudi. Silly mi je da moja djeca i unuci platiti, s kamatama,” rekao je on.

U četvrtom pregledu stand-by aranžmana, Misija MMF-a će posjetiti Sarajevo i Banja Luci od 4. do 19. Rujna, a, kako je planirano, oko 42,3 milijuna SDR-a (oko 48,1 milijuna) bit će dostupna do zaključenja četvrti.

Radiosarajevo.ba