Published On: Wed, Sep 20th, 2017

Nakon 40 dana predao se Nikola Gusić-Jajnić, osumnjičeni za ubojstvo legendarnog Torcidaša

Nakon 40 dana bijega od policije i skrivanja na nepoznatoj lokaciji, danas se oko 15 sati djelatnicima splitske policije, u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, predao Nikola Gusić-Janjić (24) iz Strožanca.

Janjića se sumnjiči da je 11. kolovoza ove godine u Stobreču počinio teško ubojstvo Ivana Mate Blaževića, poznatijeg pod nadimkom Blato.

Kako doznajemo, predaji je prethodio telefonski poziv obitelji Gusić-Janjić, koji su obavijestili policiju o tome gdje će i kad doći Nikola i gdje ga policija može preuzeti, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, Nikola Gusić-Janjić je, kako neslužbeno doznajemo, u nekoliko navrata tijekom svojeg bijega i skrivanja kontaktirao sa svojom obitelji te se nakon razgovora s njima odlučio predati policiji. On je na dogovoreno mjesto predaje došao u pratnji člana svoje uže obitelji te su ga policijski inspektori odveli u Drugu policijsku postaju, odakle je vrlo brzo odveden u pritvor zatvora na Bilicama.

Kako neslužbeno doznajemo, policiji se predao u blizini Policijske uprave, iza Trgovačkog suda, samo nekoliko desetaka metara od središnje zgrade policije.

Podsjetimo, do sukoba i ubojstva došlo je 11. kolovoza u ranim jutarnjim satima, oko 4.15, u blizini kafića “Reket” u Stobreču, gdje su se dva mladića i sukobila. Kako se već pisalo, sukobu dvojice mladića prethodila je svađa zbog djevojke.

Od tog trenutka Gusić-Janjiću gubi se svaki trag, nitko ne zna gdje je on sve do trenutka predaje. Gdje se skrivao, je li to bilo na području Hrvatske ili možda u BiH, kako su neki nagađali, i je li imao pomagače u tom skrivanju, vjerojatno će otkriti daljnja policijska istraga.

Ubijeni Ivan Mate Blažević bio je istaknuti član Torcide i uz splitski ga je klub vezivala velika ljubav. Svoj mitski status među navijačima Hajduka stekao je učestalim odlascima na Hajdukova gostovanja od rane mladosti. Šira javnost prvi je put čula za njega kad je prošle godine ustobrečkom restoranu “Epetium” napadnut poznati nogometni sudac Bruno Marić.

Od nekoliko napadača tada je uhićen jedino Ivan Mate Blažević, koji je u pritvoru proveo nekoliko mjeseci, nakon čega je nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora, no ta mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro.