Published On: Čet, pro 3rd, 2020

Nakon 40 dana borbe za život: Mladi bh. političar izašao iz kome

Nikola Vukčević (32), mladi političar iz Banja Luke, nakon 40 dana teške borbe za život, pobijedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno liječenje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu obitelj mladu suprugu i kćerkicu, kaže da oporavak ide u željenom pravcu.

“Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i obitelji. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele Republike Srpske, koji su darovali krv nužnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od COVID-19”, poručio je Strika, piše Srpskainfo.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za vijećnika u Banjoj Luci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao, ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, vjerojatno i zato što se razbolio tijekom kampanje.

Prve simptome osjetio je 11. listopada, a već za nekoliko dana ovaj Banjalučanin je bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu. Priključen je na respirator, intubiran i uveden u induciranu komu. Bile su mu nužne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvao veliki broj darivatelja krvi iz cijelog entiteta.

Lijepe vijesti iz UKC RS razveselile su mnoge, osobito mlade ljude, ne samo iz Banja Luke i iz Socijalističke partije. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>