Published On: Čet, stu 1st, 2018

NAKON 13 GODINA RASVIJETLJENO UBOJSTVO DJEVOJKE KOJE JE ŠOKIRALO BiH Sumnjivaca je bilo na desetke, a ispostavilo se da je Irenu zadavio – policajac

Policija u  Republici Srpskoj razriješila je ubojstvo koje se dogodilo prije 13 godina kada je beživotno tijelo 28-godišnje Irene Predojević pronađeno na divljem odlagalištu smeća, prenosi Dnevni Avaz.

Uhićen je policijski službenik policijske postaje Kozarska Dubica Goran Jeličić, osumnjičen za ubojstvo djevojke koje se dogodilo u noći između 6. i 7. kolovoza 2005. godine.

Irena Predojević je ubijena kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Obitelj je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je sutradan pronađeno na divljem odlagalištu u selu Božići. Obdukcijom je utvrđeno da je ubojica zadavio Irenu, a leđa joj polio benzinom i zapalio je kako bi prikirio tragove.

Te kobne noći Irena je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na raskrižju kod jedne benzinske postaje, gdje je obično prelazila ulicu na putu do naselja u kojem je živjela. Tijekom 13-godišnje istrage policija je ispitala desetke osumnjičenih.

U vezu s ovim teškim ubojstvom dovodilo se i tada 20-godišnjeg Amela Međedovića, koji je ubojstvo i priznao, ali je priznanje kasnije povukao.

Početkom godine Mileva Predojević, Irenina majka, otkrila je agoniju kroz koju su prolazili kod nadležnih koji vode istragu.

– I molili smo i plakali i svađali se. I slali pisma i direktno išli kod istražitelja. Ali ništa. Uvijek kažu – mi radimo, to nam je prioritet. Nemoguće da se u ovako malom mjestu to ne može otkriti. Ljubazni su, ali što mi vrijedi kad mi kažu mi radimo, kad ja vidim da od toga nema ništa – ispričala je tada.

Također je otkrila da joj je prije tri godine umro suprug Milan, Irenin otac, koji nije dočekao pravdu za svoju kćer. Pokopan je pokraj Irene na groblju u Dubici.

– Istražiteljima sam stotinu puta rekla: Nemojte, molim vas, dozvoliti da umrem i ja, a da ne saznam tko je to učinio. Stotinu puta kad odem na groblje poljubim njezinu i Milanovu sliku, pa ga pitam: „Bože, Milane, je li ti sad lakše ili ti je još teže?“. Ne mogu opisati koliko mi je teško. Kad biste samo znali kakav je jedan moj dan i moja noć – rekla je prije osam mjeseci uplakana Mileva za Avaz.