Published On: Sub, srp 3rd, 2021

Najtraženiji bjegunac bivše Jugoslavije uhićen u BiH

Borojević je godinama unazad na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca iz bivše Jugoslavije, a prema informacijama Europola koristio je i drugi identitet.

Jedan od najtraženijih slovenačkih bjegunaca Danijel Borojević (45) nakon skoro dva desetljeća skrivanja uhičen je u Banjoj Luci, saznaju Nezavisne.

Kako pišu, u četvrtak prilikom legitimiranja otkrili su ga pripadnici banjalučke policije, a za njim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog razbojništva, odnosno oružane pljačke banke u Celju teške oko 130.000 eura.

Borojević je godinama unazad na Europolovoj listi najtraženijih bjegunaca iz bivše Jugoslavije, a prema informacijama Europola koristio je i drugi identitet.

On je nakon uhićenja u Banjoj Luci predat Sudu BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Slovenački mediji Borojevića su izdvajali na vrh liste među najtraženijim Slovencima, zbog jedne od tamošnjih najvećih pljački.

Prema podacima s Interpolove potjernice, Borojević je rodom je iz Kranja, a slovenačka policija tražila ga zbog razbojništva, odnosno zbog oružane pljačke Krekovo banke.

Ova filmska pljačka dogodila se u Celju 2002. godine kada je Borojević uz prijetnju automatskom puškom zajedno sa suradnikom oteo 130.000 eura.

Nakon razbojništva je pobjegao te je slovenačka policija od tada intenzivno tragala za njim, a on je uspio čak 19 godina da izmakne pravdi.

Policija u Sloveniji tražila je i pomoć građana u pronalaženju Danijela Borojevića, očekujući bilo kakve korisne informacije koje bi im pomogle da ga uhite.

Dok su ostali suučesnici uhićeninakon pljačke, Borojeviću godinama nisu mogli ući u trag, a sumnjalo se da se pod drugačijim identitetom krije baš u Bosni i Hercegovini ili nekoj od zemalja u regiji.

Zanimljivo je da je u kolovozu 2017. godine na slovenačkoj razglednici tražen Danijel Borojević zbog krivičnog djela razbojništvo, a to je bila aktivnost u sklupu zajedničke europske kampanje kako bi se lakše došlo do počinitelja najtežih krivičnih djela te su kreirane razglednice s pomalo šaljivim porukama, po jedna za svakog od najtraženijih bjegunaca koji su počinili teška krivična djela u državama EU.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x