NAJSTARIJA Široki Brijeg: Baka “Amerikanka”, Jela (Helenna) Mabić proslavila 102. rođendan!

Jela Mabić rodila se kao Helenna Ljubić 1915. godine u Adam Marku u blizini New Yorka, ali je većinu svojeg života provela u Hercegovini, točnije u Potkraju (Kočerin)

Jela (kršteno ime Helenna) Mabić rođ. Ljubić iz Potkraja (Kočerin-Široki Brijeg) proslavila je 102. rođendan. Rodila se u New Yorku, ima 9 unuka, 15 praunuka i 2 pra-praunuka

U krugu uže obitelji baka Jela skromno je proslavila svoj 102. rođendan za razliku od 100-og. “Nećemo uvik zvati cilo selo, sad ćemo skromno kao što san i uvik to radila”, kazala je baka Jela, prenosi Radio Široki Brijeg.

Jela Mabić rodila se kao Helenna Ljubić 1915. godine u Adam Marku u blizini New Yorka, ali je većinu svojeg života provela u Hercegovini, točnije u Potkraju (Kočerin). Jela se udala u 24. godini na Budim za Juru Mabića, a sa svojim mužem se naseljava u Potkraj župa Kočerin i tu je ostala do danas. Suprug Jure umro je 2000. godine. Imali su šestero djece od kojih je danas troje živih (sin i dvije kćeri) . Jela ima 9 unuka, 15 praunuka i 2 pra-praunuka.