Published On: Sat, Sep 9th, 2017

NAJSKUPLJI BRK U HRVATA: Skejo “proslavio” Hrvatsku:. Daily Mail piše o “Hitlerovim brkovima”

Priča o Marku Skeji, bivšem ratnom zapovjedniku HOS-ove bojne “Rafael Boban” (nazvane po ustaškom zločincu), koji je ovih dana sudjelovao u pregovorima Plenkovićeve vlade s HOS-om, proširila se i izvan granica Hrvatske

Naime, britanski tabloid Daily Mail objavio je priču o press konferenciji koju su povodom premještanja ploče s ustaškim pozdravom iz Jasenovca u Novsku održali HOS-ovci. Na konferenciji je, podsjetimo, govorio i bivši ratni zapovjednik HOS-ove bojne “Rafael Boban”, Marko Skejo.

 

Skejo je na toj press konferenciji ustvrdio kako nije fašist, što je privuklo pažnju profesora Erica Gordyja s londonskog University Collegea. Naročito ga je zainteresirao Skejin izgled koji neodoljivo podsjeća na izgled nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Gordy je o tome objavio duhovit tvit koji se munjevito proširio društvenim mrežama.

 

Daily Mail tako piše o “ismijavanju hrvatskog aktivista koji tvrdi da nije fašist, a nosi brkove poput Hitlera”, pa ističe kako se Skejo na press konferenciji pojavio noseći kravatu s HOS-ovim grbom i pozdravom “Za dom spremni”.

DM: Skejo poznat po izjavi o Paveliću kao “najvećem sinu hrvatskog naroda”

Britanski list podsjeća da je Skejo priveden na proslavi Dana pobjede u Kninu nakon što je sa skupinom istomišljenika urlao ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Daily Mail također podsjeća da je Skejo poznat po ekstremističkim stavovima i izjavi da je Ante Pavelić “najveći sin hrvatskog naroda”., piše Index.hr.

Pavelić je, podsjeća list, u vrijeme dok je vodio Nezavisnu državu Hrvatsku u Drugom svjetskom ratu bio odgovoran za genocidni progon manjina u Hrvatskoj, uključujući Srbe, Rome i Židove.

Dnevnik.ba