Published On: Thu, Jul 20th, 2017

Najpovoljnija ponuda za Počitelj – Zvirovići stigla iz Azerbajdžana i Kine

Azerbajdžansko-kineski konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd predao je najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj – Zvirovići na koridoru Vc.

Tu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Adnan Terzić.

U sjedištu Autocesta Federacije BiH u Mostaru otvorene su pristigle ponude, nakon čega je natječajno povjerenstvo detaljno provjerilo pristiglu dokumentaciju, a uslijedit će odabir izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor.

Kako doznaje Klix, konzorcij tvrtki iz Azerbajdžana i Kine imao je najnižu ponudu, a slijede ga Strabag AG and Euro-Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Fernas & Ozgun Insaat (Turska) i na kraju China Gezhouba Group Company Limited (Kina).

Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekti na njoj su most Počitelj (945 metara), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procijenjena vrijednost radova je 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci. Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenoga s Europskom investicijskom bankom (EIB), priopćeno je ranije iz Autocesta FBiH.