Published On: Sub, stu 10th, 2018

Najmlađa američka kongresnica nema novca za stan u Washingtonu

Najmlađa žena izabrana u američki Kongres Alexandria Ocasio-Cortez suočila se s problemom koji muči mnoge mlade. Naime, ne može si priuštiti najamninu za stan, javlja BBC. Ističe da sama pripada radničkoj klasi te da su joj roditelji podrijetlom iz Portorika.

Mlada članica kongresa rekla je New York Timesu kako čeka da joj sjedne prva plaća, a tek nakon toga će unajmiti stan u Washingtonu. Zbog toga su je prozvali ”milenijalskom kongresnicom”.

Voditelj na Fox Newsu zamjerio joj skupu odjeću

Voditelj na Fox Newsu Ed Henry jučer je 29-godišnjoj političarki zamjerio što se u časopisima pojavljuje u odjevnim kombinacijama koje koštaju i po nekoliko tisuća dolara. Ocasio-Cortez na Twitteru je objasnila kako su odjevne kombinacije posuđene za snimanje.

Njen komentar da se samo pokušava snaći do siječnja, kada službeno počinje raditi u Kongresu, izazvao je empatiju mnogih korisnika Twittera.

Ocasio-Cortez jedna je od troje novih milenijalaca u Kongresu, uz nju su još i 34-godišnja republikanka Elise Stefanik i 36-godišnji demokrat Ilhan Omar. Ocasio-Cortez svoju pobjedu je izborila u 14. okrugu New Yorka, nakon što je u kampanji obećala fokusirati se na probleme poput siromaštva, imigracije i jaza između bogatih i siromašnih.

Za sebe kaže da pripada radničkoj klasi

Ona je rođena u Bronxu, roditelji su joj podrijetlom iz Portorika. Za sebe kaže da pripada radničkoj klasi i da je radila u restoranima do rane 2018. kako bi se mogla financirati, a uz to se u svojoj zajednici bavila aktivizmom. ”80 posto svoje kampanje obavila sam s plastičnom vrećicom negdje u blizini”, rekla je političarka za magazin Bon Appetit. Osim toga, spremno je pokazala kako je prošle godine zaradila 26.500 dolara.

U četvrtak je tvitala da njezini problemi s najamninom pokazuju kako američki izborni sustav nije kreiran tako da i ljudi iz radničke klase mogu biti lideri.

Washington je inače jedan od 10 najskupljih gradova prema cijenama najamnine stanova. Jednosobni stan košta oko 2160 dolara na mjesec, piše Business Insider./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare