Published On: Sri, pro 21st, 2016

Najmanje 26 poginulih i 70 ranjenih u eksploziji na tržnici pirotehnike u Meksiku


Najmanje 26 osoba je poginulo, a 70 je ranjeno u utorak u gradu Tultepecu blizu Meksika u eksploziji na tržnici pirotehnike, priopćile su meksičke vlasti.
Eksplozija se dogodila na specijaliziranoj tržnici koju uoči božićnih blagdana tradicionalno posjećuje mnogo ljudi.
“Na mjestu eksplozije bilo je 26 mrtvih”, rekao je novinarima državni tužitelj Alejandro Gomez.
Slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju niz eksplozija nakon kojih se podigao veliki dim. “Tržnica je potpuno nestala”, rekao je predstavnik civilne zaštite Luis Felipe Puente za televiziju Televisa dodajući da je još nekoliko ozlijeđenih osoba u kritičnom stanju.
Nakon tri sata vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izazvala eksplozija i koji je oštetio i susjedne zgrade i automobile.
“Izražavam sućut obiteljima onih koji su izgubili život u ovoj nesreći, a ozlijeđenima želim brzi oporavak”, napisao je meksički predsjednik Enrique Pena Nieto na Twitteru.
Nakon eksplozije na mjesto nesreće stigle su vojska i policija kako bi pomogle u prijevozu ozlijeđenih, od kojih mnogi pate od opekotina, u bolnice. Guverner Države Meksiko Eruviel Avila rekao je da je 13 djece pretrpjelo opekotine koje su zahvatile više od 90 posto njihova tijela. Uni će biti prebačeni na liječenje u američki grad Galveston, a guverner je obećao da će pružiti financijsku pomoć stradalima.
Nekoliko sati nakon nesreće, vojnici još pretražuju ruševine tržnice u potrazi za eventualnim žrtvama, a istražitelji pokušavaju otkriti uzrok eksplozije.
Prema lokalnim medijima, na tržnici je bilo 300 tona pirotehnike.
U rujnu 2005. ista je tržnica potpuno uništena u požaru koji je izazvao vatromet u povodu proslave nacionalnog praznika, a godinu nakon toga požar je uništio 200 štandova.
Hina
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>