Published On: Sub, lis 22nd, 2016

Najmanje 19 mrtvih u padu ruskog helikoptera u Sibiru

Najmanje 19 osoba smrtno je stradalo kad se helikopter srušio na sjeverozapadu Sibira u noći s petka na subotu, objavili su istražitelji zaduženi za slučaj.
Helikopter Mi-8 s 22 putnika srušio se u petak kasno nedaleko od grada Novog Urengoja, a ’19 osoba je smrtno stradalo od brojnih ozljeda na licu mjesta, po prvim informacijama’, piše u priopćenju Istražnog odbora Ruske Federacije.
Helikopter je letio iz sibirske regije Krasnojarsk u grad Urengoj, u području Jamalo-Nenecki, kad je pao u petak, po istražiteljma.
Regionalni ogranak ministarstva za izvanredna stanja objavio je kako je obaviješten o silovitom slijetanju helikoptera u petak, oko 80 kilometara od Novog Urengoja, ne spominjući žrtve u prvo vrijeme.
Spasioci su raspoređeni na licu mjesta te su iz olupine uspjeli izvući tri preživjele osobe koje su hospitalizirane u Novom Urengoju.
Istražni odbor objavio je da je nesreću moglo prouzročiti kršenje propisa sigurnosti u letu, mehanički problem ili teški meteorološki uvjeti.
tportal.hr

 
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>