Published On: Wed, Dec 31st, 2014

Najbolja studentica Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dolazi iz BiH

Na svečanoj sjednici Vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hati Botonjić iz Bihaća, uručena je nagrada za najboljeg studenta. Priznanje je uručio dekan Davor Miličić, a povodom obilježavanja Dana fakulteta i njegove 97. godišnjice. Mlada Bišćanka koja je završila drugu godinu Medicinskog fakulteta ostvarila je prosjek ocjena od 5,0.
Ovo je samo jedno u nizu zasluženih priznanja koje je Hata Botonjić primila tijekom svog školovanja. Kao učenica Tursko-bosanskog koledža u Bihaću, sudjelovala je u nizu projekata sa kojima je nastupala na međunarodnim i svjetskim natjecanjima i osvojila više zlatnih medalja.
U Azerbejdžanu i Amsterdamu osvojila je zlatne,a u Brazilu srebrenu medalju. Njeni roditelji su vrsni liječnici u Županijskoj bolnici (KB) „Dr.Irfan Ljubijankić“ , otac Jusuf, specijalist gastroeneterologije, a majka Vasva pedijatrica. Oni su takođe primili brojne čestitke za uspjeh talentirane i izuzetno vrijedne kćerke.
– Kada sam dobila dekanovu nagradu bila sam ponosna što sam znanjem predstavila svoj grad i svoju državu i nadam se da ovo nije posljednji uspjeh koji ću ostvariti za sebe , moj Bihać i Bosnu i Hercegovinu – kazala je Hata Botonjić.
Hatu Botonjić primio je jučer i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević i čestitao joj na velikom uspjehu.