Published On: Pet, velj 12th, 2021
#3rd | By Desk

“NAJBITNIJE JE DA SE DRUŽIMO” Vukadin s predstavnicima grada Livna i pet općina HBŽ razgovarao o zajedničkim razvojnim projektima

U Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak s predstavnicima svih pet općina u Hercegbosanskoj županiji i Grada Livna, na temu zajedničkih razvojnih inicijativa kojem je nazočila i pomoćnica tajnika Vlade za razvoj iz Sektora za razvoj, Ivana Mišković, a sve prisutne pozdravio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Glavna tema sastanka bila je identifikacija razvojnih prijedloga za koje će Vlada Hercegbosanske županije, zajedno s općinama i Gradom, iskazati interes prema međunarodnim donatorskim organizacijama i fondacijama.

Neki od zaključaka s navedenog sastanka su da nadležna ministarstva u Vladi trebaju intenzivirati napore da se HBŽ, a samim time i općine i grad s njenog područja trebaju što više prijavljivati zajednički ili samostalno na javne pozive i u razvojne programe i projekte koji će u konačnici dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, novih poduzeća i povoljnijeg okruženja za socioekonomski razvoj Hercegbosanske županije.

Posebnu pažnju treba usmjeriti prema lokalnim potrebama te pokušati odgovoriti na njih kroz različite Programe Vlade koji će poticati i omogućiti njihovu provedbu. Stoga će predstavnici nazočni sastanku, u svojim nadležnostima pokrenuti i intenzivirati napore u ostvarenju suradnje sa UNDP-om (Program ujedinjenih naroda za razvoj u BIH), USAID-om (Američka razvojna agencija u BIH) i YEP-om (Projektom zapošljavanja mladih u BiH)./HMS/