Published On: Sri, stu 9th, 2016

Najavom objave izlaznih anketa CNN “navukao” gledatelje


Oči svijeta danas su uprte u Sjedinjene Američke Države, a američki mediji koriste svaku priliku kako bi podigli gledanost i čitanost.
Tom iskušenju podlegao je i CNN, koji je  objavu prvih rezultata izlaznih anketa najavio za 23 sata, kako bi tada – umjesto prvih rezultata glasanja – objavio samo ankete o tome kada su se birači odlučili za kandidata te zbog čega su birali kandidata, prenosi Index.hr.
Na taj su način navukli šire gledateljstvo da prati program, očekujući rezultate izlaznih anketa sat vremena prije ponoći, no, kada je odbrojavanje do objave anketa isteklo, pojavio se novi tajmer od sat vremena, koji odbrojava vrijeme do zatvaranja prvih birališta.
Ali CNN nije navukao samo gledatelju u Americi, već i one diljem svijeta, ali i brojne medije u svijetu, koji prateći američke medije izvještavaju svoje gledatelje, slušatelje ili čitatelje.
Dakle, prema ranijim najava prvi rezultati izbora trebala bi biti poznati oko 1 sati poslije ponoći. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>