Published On: Sun, Sep 1st, 2019

NAJAVILA ZORANA MIHAJLOVIĆ Srbija danas počinje pripremne radove za gradnju autoceste prema Sarajevu

Put Sremska Rača-Kuzmin je dio naše veze sa BiH, sa Sarajevom, jako je važan. Turska kompanija će zajedno sa srpskim kompanijama raditi ovaj dio ceste, kazala je Mihajlović

Ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da danas i sutra počinju pripremni radovi za izgradnju autoceste Beograd-Sarajevo.

“Put Sremska Rača-Kuzmin je dio naše veze s BiH, sa Sarajevom, jako je važan. Pripremni radovi počinju već danas i sutra. Turska kompanija će zajedno sa srpskim kompanijama raditi ovaj dio puta”, izjavila je Mihajlović za RTS.

Dodala je da se usporedno radi i projektno-tehnička dokumentacija drugog dijela prstena s BiH, dionica od Požege do Kotromana, duga 63 kilometara.

“To je samo jedna od autocesti koje počinjemo raditi ove godine. U svibnju smo počeli raditi Preljina–Požega. Vrlo nam je važna ta dionica, jer se odatle račvamo za Crnu Goru i BiH”, objasnila je Mihajlović.

Istakla je kako nema nikakve dileme kuda ide trasa autoceste, kao i da su oko dvije i pol godine potrebne da se radovi završe.