Devetnaestogodišnja studentica iz Japana pisala je nevidiljivom tintom od natopljenih zrna soje koju su koristile drevne nindže Tisuće učenika svakodnevno predaje prazne listove papire kad pišu neki ispit ili esej, a to bez iznimke završi negativnom ocjenom. Ipak, iz Japana stiže neobična vijest, studentica prve godine povijesti dobila je najvišu ocjenu nakon što je profesoru predala […]

" />
Published On: Sub, lis 12th, 2019

NAGRADA ZA KREATIVNOST Studentica predala prazan list papira i dobila ´desetku´, profesor ostao zapanjen

Devetnaestogodišnja studentica iz Japana pisala je nevidiljivom tintom od natopljenih zrna soje koju su koristile drevne nindže

Tisuće učenika svakodnevno predaje prazne listove papire kad pišu neki ispit ili esej, a to bez iznimke završi negativnom ocjenom. Ipak, iz Japana stiže neobična vijest, studentica prve godine povijesti dobila je najvišu ocjenu nakon što je profesoru predala upravo prazan list papira, piše 100posto.hr.

No, samo se činilo da je prazan. Deventaestogodišnja Eimi Haga pisala je nevidljivom tintom!

Dogodilo se to na sveučilištu Mie u Japanu koje je smješteno u području gdje se njeguje velika tradicija nindži, misterioznih agenata i ubojica koji su na vrhuncu bili u srednjem vijeku. Profesor povijesti Yuji Yamada vodio je svoje studente u muzej posvećen nindžama te je zatražio da napišu esej s dojmovima. Naglasio je da će posebno nagraditi kreativnost.

Inače, studentica Eimi članica je i kluba nindži u kojem se izučavaju drevne vještine tako da joj kreativan pristup ovoj temi nije bio problem. Poslije je izjavila da je još od malena bila poznata tehnika ‘aburidashi’, pisanje nevidljivom tintom od natopljenih zrna soje koja postaje vidljiva tek kad se papir stavi iznad plamena.