Published On: Pet, kol 26th, 2016

POSLE SVEGA IPAK PRAVAŠ : Komšić Milanoviću, održao dovu o junaštvu a zaprijetio je i Cvetkoviću i Mačeku

 
Najlakše bi bilo Milanoviću opsovati sve po spisku!
Ali to ne bi riješilo niti jedan problem, kao što se taj spisak ne bi sigurno završio samo na Milanoviću, uključujući i mnoge “domaće Milanoviće”.
To što on misli da je Bosna i Hercegovina “big shit”, vjerovali mi ili ne, misli i većina medjunarodnih zvaničnika i diplomata na službi u Bosni i Hercegovini kao i širom Balkana. A ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na zvaničnom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, “neuspjeli jalijaš”.
Međutim, druga njegova rečenica je daleko opasnija, zlokobnija! Ozbiljno reći da, u slučaju da dodje do odvajanja RS-a od BiH “oni” neće ostaviti Hrvate sa Bošnjacima, razotkriva sve ono što se već par godina naslućuje, šuška, “osjeća u zraku”! Izgleda da je teret objave kako u Zagrebu čekaju novog “Mačeka” pao na pleća Milanovića i on je samo izgovorio ono što zaista misli. A “Cvetkovića” u Beogradu već svakako ima i previše.
Dakle, dok se u regionu čeka ukazanje novih “proeuropskih Cvetkovića i Mačeka” da potpišu neki novi sporazum i opečate podjelu ove zemlje, dotle se u BiH priprema teren i crtaju karte federalnih ili konfederalnih jedinica, distrikta, novih izbornih jedinica i ko će ga znati šta sve ne.
Dodik raspisuje referendume, Čović piše Inzku, Izetbegović tom istom Čoviću daje sve što mu ni Tuđman ni Boban za života nisu uspjeli obezbjediti. I sva trojica se osjećaju močnim i zaštićenim. Kako zbog povjerenja naroda i glasova tog istog naroda, tako i zbog aparata, državnog i vaninstitucionalnog, kojim upravljaju i kojeg upotrebljavaju i zloupotrebljavaju, tako i zbog toga što Milorad ima “brata Putina”, Dragan ima braću u “demokršćanskoj Europi” uključujuci i “brata socijaldemokratu Milanovića,” a Bakir ima “brata Erdogana”.
A nas koji svoju braću tražimo među Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, Romima, Jevrejima itd, po Bosni i Hercegovini oni svakako doživljavaju kao idealiste ili, pojednostavljeno rečeno jezikom Zorana Milanovića, kao “Big Shit”.
Komšić potom pismo završava Velikom laži: 
Pobrojana i nepobrojana gospodo, bez obzira što mi nemamo neke “velike braće” vani po bijelom svijetu, nemamo svojih OSA, SIPA, MUP-ova, svojih tužilaca, svojih sudija, svojih javnih preduzeća oko kojih se stalno svadjate i prepirete, a kojima kupujete ljudske duše obećavajući ili dajući im posao u tim istim preduzećima uz naknadu ili bez naknade ako su iz vaših stranaka, prijeteći im da će ostati bez posla i šta već sve radite i ne radite, nemojte je ni pokušati podijeliti!
Pokušate li, vidjećete da i mi nismo za odbaciti!
Željko Komšić
Predsjednik Demokratske fronte
*NAPOMENA: Najveća laž DF-a , mlađe sestre SDP-a jeste ta, kako su oni eto neuvezani, nemaju “Velike Braće” osim što svakodnevno pišu Najdražoj Ambasadi priopćenja, nemaju nadzorne odbore osim što se druga generacija SDP/DF djece šepuri po državnim uredima raznih tvrtki u državnom vlasništvu. DF i SDP pored svega toga imaju najbolje veze u Tužiteljstvu, a njihova apsolutna kontrola medija u BIH neupitna je. I sve je to dodatno uvezano do razine da “nezavisni” SDP/DF ovac u korumpiranom Tužiteljstvu unaprijed javlja “nezavisnoj” FTV kad da pusti vijest da je optužnica spremna. Samo se čeka da je pusti Zijad Hadžijahić. Također nezavisnjak jedan i pravi patriota i čuvar Bosne od vanjskog neprijatelja.
“Pošteni” Komšić, na neki čudan način zamislio je BIH. Po njemu bi Hrvate u predstavničkim tijelima birali neki drugi, a onda bi on tim drugima , u zahvalu što su ga izabrali prepuštao mjesta za koja ima ovlasti. Kao npr .čika Nerkezu, kriminalcu kojeg je kriminalac Komšić protupravno imenovao na mjesto na koje nije smio. A o čemu SDP SIPA i  SDP Tužiteljstvo i  SDP FTV nisu kazali niti slova. Čime se jasno dokazuje šta je čije u BIH. Sjeća li se netko npr. afere Reket? I kako to da Amarildo sa zurnal.info ne istražuje milijunske ugovore Zlatkovih firmi u doba Platforme sa Vladom Platforme dok sve ostalo zna?
Inače nije jasno što Komšiću kao štovatelju Blaža Kraljevića, tog ridikuloznog naciste i ustaše koji je sanjao Hrvatsku do Drine smeta Maček? Zar nije Mačekova Hrvatska manje radikalna opcija po BIH od pravaške, pavelićanske i Kraljevićeve Hrvatske? Onog Kraljevića kojeg je Komšić držao u uredu.  A o kojem je šutio, šuti , i šutjet će velika junačina antife i NGO sektora Dežulović. Boris Dežulović.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x