Published On: Pet, sij 25th, 2013

Nacionalisti Srbije se izvinili hrvatskim nacionalistima zbog grafita u Beogradu

Nekoliko nacionalističkih organizacija Srbije, uputilo je javno izvinjenje hrvatskim nacionalistima, zbog ispisanog grafita “Srbi i Hrvati braća” u Beogradu.
Oni su poručili da će počinitelj ovog incidenta biti uhvaćen i kažnjen, i da će se potruditi da ovakvih pokušaja narušavanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti više neće biti.
“Znamo koliko vas je uvrijedio grafit u Beogradu, vjerujte i nama je to teško palo, naša višedesetljetna zalaganja za međusobnu mržnju netko pokušava uništiti jednim natpisom, i zamalo da mu i uspije. Ispričavamo se i apeliramo i na Vas da budno promatrate, i ništa ne prepuštate slučaju, jer ovakav grafit sutra može osvanuti iu Zagrebu i Splitu “, stoji u javnoj isprici srpskog nacionalističke organizacije “1991 “.
Hrvatske nacionalističke organizacije su ovoga puta pokazale tolerantnost, te nisu pridavale veliku pažju spomenutom događaju. Iz jedne takve organizacije pod nazivom “Oluja” iznijeli su mišljenje da ovaj incident nije toliko alarmantan, i iskreno se nadaju da ga je napisao netko pod djelovanjem alkohola ili narkotika.
balkantajms.com