Published On: Pet, tra 30th, 2021
#3rd | By Desk

NA ZNANJE GRAĐANSTVU Četiri komunalna redara već od 10.svibnja na ulicama Mostara

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava građanstvo da su provedene aktivnosti u smjeru uspostavljanja komunalnog redarstva, na način kako je i propisano odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sukladno tome, četiri gradska komunalna redara obavljat će na principu timskoga rada poslove utvrđene Zakonom na području cijeloga Grada, a nakon što prođu razdoblje obvezne obuke. Ona podrazumijeva njihovo upoznavanje s ovlastima kao i obimom odgovornosti, te propisima koji reguliraju materiju koja će biti predmetom njihova nadzora.

Tako će komunalni redari već od 10.5.2021.god., krenuti s obavljanjem redovitih radnih zadataka u funkciji nadzora nad poštivanjem komunalnog reda u Gradu Mostaru s ciljem pravilnog uređenja, održavanja, korištenja, zaštite i očuvanja javnih površina.

Podsjećamo, nadležnost komunalnih redara je u oblasti nadzora nad provođenjem odredaba Odluke o komunalnom redu, a ovlaštenja propisana Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara vjeruje da će se provedenim aktivnostima uspostavljanja komunalnog redarstva u Gradu Mostaru, koje će sigurno opravdati svoje postojanje, te svakodnevnim angažmanom komunalnih redara na području Grada Mostara, stvoriti preduvjeti za kvalitetniji život svih građana.

-Također, vjerujemo kako će dobiti priliku da na brži i efikasniji način način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina. Stoga pozivamo sve građane da svojim aktivnim sudjelovanjem doprinesu ostvarenju zajedničkog nam cilja, a to je čist i uređen Grad Mostar, navodi se u priopćenju Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>