Na Zapadnoj obali ubijene dvije mlade Izraelke

Dvije Izraelke danas su ubijene, a njihova majka teško je ranjena u napadu na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon izraelskih zračnih udara na Pojas Gaze i na jug Libanona, što pridonosi naglom porastu napetosti na Bliskom istoku.

Dvije sestre u dvadesetim godinama iz židovskog naselja Efrata su ubijene, a njihova majka je teško ranjena, rekli su izraelski izvori.

Izrael: U Gazi i Libanonu gađali smo položaje Hamasa

Napad se događa nakon izraelskih zračnih udara na Gazu i na Libanon, u eskalaciji kakva u izraelsko-libanonskim odnosima nije viđena od 2006.

Izrael je rekao da je u Gazi i u Libanonu gađao položaje palestinskog pokreta Hamasa, kao odgovor na ispaljivanje više desetaka raketa na njegov teritorij.

Ova eskalacija se događa nakon silovitog upada izraelskih snaga u džamiju Al-Aksu u srijedu u Jeruzalemu, što je naišlo na osudu mnogih zemalja svijeta. Hamas, na vlasti u Pojasu Gaze, osudio je “nezapamćeni zločin” Izraela u mjesecu posta ramazanu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao da su izraelske snage morale djelovati kako bi uspostavile red pošto su se palestinski ekstremisti zabarikadirali u džamiju./HMS/