Published On: Sri, stu 20th, 2019

NA SUĐENJU “VALJEVSKOJ SKUPINI” Optuženik u sudnici prerezao sebi vrat

U Specijalnom sudu u Beogradu dogodio se incident u kome je jedna osoba ozlijeđena, javila je Radio-televizija Srbije pozivajući se na službu Hitne pomoći.

Kako se navodi, tijekom suđenja takozvanoj “Valjevskoj skupini“ pred Specijalni sudom u Beogradu, jedan od optuženih je sebi prerezao vrat pred svima u sudnici, prenosi RSE. Incident se, kako javlja Javni servis Srbije dogodio oko 10 sati i 10 minuta, a ozlijeđeni muškarac je prevezen na Vojno medicinsku akademiju (VMA), gdje je u tijeku njegovo medicinsko zbrinjavanje.

Kako se neslužbeno saznaje Z. J. se javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, iz džepa izvadio oštar predmet i pokušao samoubojstvo.

Incident se dogodio oko 10.10, a ozlijeđeni muškarac je prevezen na VMA. U pitanju su površinske ozlijede, a on je nakon zbrinjavanja pušten. Tanjug prenosi da je Z. J. nanio sebi ozlijedu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektiran na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine.

Glasnogovornica suda Tatajana Tešić precizirala je da je Z. J. sebi nanio površinsku ranu, dok ga je pravosudna straža spriječila u daljem samoozlijeđivanju.

“Valjevska skupina” je uhićena 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza kaznenih djela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove skupine se terete za teška ubojstva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenja lakih i teških tjelesnih ozlijeda i iznudu novca, javlja RTS./HMS/