Na proljeće dogovor o presudi Sejdić-Finci bez nadmudrivanja

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je moguće da do kraja ožujka, na prihvatljiv način za sve tri strane u BiH i bez ikakvog „nadmudrivanja”, bude riješeno pitanje koje se odnosi na odluku u slučaju „Sejdić-Finci“.
Ističući kako vladajuća „šestorka“ u BiH nema alternativu, Čović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da su te stranke postigle kvalitetan dogovor i da je to opcija bez alternative, bez obzira na probleme koje u RS-u imaju SNSD i SDS zbog, kako navodi, različitog gledanja na poteze koji se „vuku na mikroplanu”.
– Napravit ćemo iskorak naprijed, prije svega kada je riječ o legislativi i usvojit ćemo većinu zakona koji će dati novu dimenziju ponašanja u BiH, uvjeren je predsjednik HDZ-a BiH.
Inače, Čović, koji je bio među uzvanicima na svečanosti upriličenoj u povodu obljetnice osnutka Republike Srpske, rekao je kako je uvjeren da postoji napredak u Srpskoj i da je njezino „čitavo područje dobilo jedno potpuno novo ruho“.
– Osobno sam uvjeren da se napredak teško može ikada vidjeti iznutra,kao i kojom on dinamikom ide, pogotovo kada je on, na neki način, u ambijentu recesije i globalnog zastoja u čitavnom svijetu. Zato ga žitelji RS-a ne doživljavaju na pravi način, ali uzmite slike od prije pet, deset, petnaest godina, pa ćete vidjeti što je danas ovaj prostor, rekao je Čović.
Napomenuo je da mu je drago da je došao na današnju proslavu Dana RS-a, na poziv svog prijatelja, predsjednika RS-a Milorad Dodika, da na neki način bude dio tog slavlja, 21. godine RS-a. (Fena)