Published On: Uto, pro 8th, 2015

NA POZIV HRVATSKIH ZASTUPNIKA U EU PARLAMENTU: Čović i Izetbegović sutra u Brusselu…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sudjelovat će na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH 9. prosinca 2015. godine u Bruxellesu.
Članovi Predsjedništva BiH će, na poziv hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, sudjelovati na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, naziva „Europska budućnost BiH – 20 godina nakon Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma“ koja će se održati 9. prosinca 2015. godine u Bruxellesu.
Članovi Predsjedništva BiH će na konferenciji održati uvodna izlaganja o dosadašnjim postignućima u BiH, kao i o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.
U radu konferencije, između ostalih, sudjelovat će visoki dužnosnici Europskog parlamenta, Europske komisije, predsjednik EPP-a Joseph Daul, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Brian Yee Hoyt i drugi visoki dužnosnici.
Članovi Predsjedništva BiH sastat će i sa visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini i europskim komesarom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, te sa predsjednikom Europske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare