Published On: Sub, kol 7th, 2021
#3rd | By Desk

Na području Orašja otkriveno oružje, planirali ga krijumčariti u Francusku; jedna osoba lišena slobode

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva „Tranzit“, tijekom čega su, na području BiH, obavljeni pretresi na više lokacija, koje koriste osumnjičene osobe, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz Granične policije BiH priopćili su da se navedene aktivnosti provode zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“ iz članka 193. KZ BiH, odnosno postojanja osnova sumnje da su pripadnici organizirane skupine u proteklom razdoblju sudjelovali u pronalasku oružja na području BiH s ciljem daljnjeg krijumčarenja iz BiH u Francusku, pri čemu je na području Orašja otkriveno i pronađeno 10-ak automatskih i poluautomatskih pušaka i drugih dijelova za oružje.

-Tijekom realizacije navedenih aktivnosti, identificirana je i lišena slobode jedna osumnjičena osoba inicijala C. M., državljanin BiH, koja je predana Tužiteljstvu BiH, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je.

Foto: Granična policija BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić rekao je kako se pripadnici GPBiH ustrajno i uspješno bore protiv svih oblika kriminala:

„Granična policija BiH kontinuirano provodi aktivnosti sprječavanja prekograničnog kriminala. Pripadnici Središnjeg istražnog ureda GPBiH, u nizu operativnih akcija, pokazali su maksimalnu ustrajnost i profesionalnost te im ovim putem zahvaljujem na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji. Tijekom aktivnosti na OA Tranzit, ostvarena je suradnja i s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom unutarnjih poslova Posavske županije te partnerskim agencijama iz Francuske, kojima ovim putem zahvaljujem na suradnji, kao i Tužiteljstvu BiH pod čijim nadzorom su provedene aktivnosti“.

Središnji istražni ured Granične policije BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, nastavlja daljnje aktivnosti na navedenom predmetu./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x