Utorak, 21 svibnja, 2024

Na Lustigovoj projekciji filma u Kninu – nijedan gledatelj

Must Read

Nitko nije došao na projekciju dokumentarnog filma Posljednji let Petra Ginza u Kninu, a pretpostavlja se da je bojkot organiziran nakon što je Branko Lustig dan prije u Zadru rekao kako bog ne postoji. Film se u Hrvatskoj prikazuje u sklopu projekta Festivala židovskog filma, a u Kninu je Lustig trebao održati predavanje

 

Dokumentarni film Posljednji let Petra Ginza, koji se diljem Hrvatske prikazuje u sklopu projekta Festivala židovskog filma, u Kninu nije imao gledatelja. Na najavljenu projekciju i predavanje Branka Lustiga, dvostrukog oskarovca koji je kao dijete preživio holokaust, nije stiglo 350 polaznika 7. i 8. razreda kninskih škola, kako je planirano. Bojkot je bio u režiji odraslih. Dan prije na predavanju u Zadru šokirale su ih Lustigove izjave da ne vjeruje u Boga.

 

Zbog strahota koje je vidio i doživio Branko Lustig ne vjeruje u Boga. Ali ljubav, što ja tvrdim, koja je tu da se zbližimo jedan s drugim, da volimo i da ne mrzimo jedan drugog, to je jako važno, poručio je.

 

Rekao je to i jučer u Zadru. No poruka o ljubavi do Kninjana nije došla. Tek ona da ne vjeruje u Boga te mišljenje nekih da dokumentarac govori protiv kršćana.

 

Evo, nažalost, komplikacije su počele po nekim pozivima već od sinoć kao eho istog programa u Zadru, kažeNikola Damjanović, pročelnik Odjela za prosvjetu u gradu Kninu.

 

Odjednom ravnatelji dviju osnovnih škola odlučuju – neće to biti organizirani odlazak. Djeci je prepušteno da sama odluče hoće li doći ili ne.

 

Film je prikazan diljem svijeta, pa i u UN-u, na Dan holokausta. Prikazivat će se i dalje. Sljedeća postaja je Dubrovnik jer Branko Lustig kaže da dok je živ, neće odustati od svoje misije.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -