Published On: Uto, lis 22nd, 2019

Na listi 100 najutjecajnijih žena svijeta nema nijedne sa Balkana

Na listu su uvrštene žene koje su svojim djelovanjem na neki način bile inspiracija drugima te su snažno utjecale na određena globalna događanja u područjima kojima se bave, od nauke, sporta pa do umjetnosti.

Britanski “BBC” je objavio listu 100 najutjecajnijih žena svijeta u 2019. godini na kojoj su se našle osobe iz svih dijelova svijeta, ali nijedna iz regije Balkana, prenosi TRT.

Na listu su uvrštene žene koje su svojim djelovanjem na neki način bile inspiracija drugima te su snažno utjecale na određena globalna događanja u oblastima kojima se bave, od znanosti, sporta pa do umjetnosti.

Na listi BBC-a se, između ostalog, nalazi i tinejdžerska klimatska aktivistica iz Švedske Greta Thunberg koja je nedavno u obraćanju na Summitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama u New Yorku oštro osudila svjetske lidere zbog toga što ne ulažu potrebne napore u borbi protiv klimatskih promjena.

Osim mlade Šveđanke na listi 100 najutjecajnijih žena našli su se i iranska atletičarka Kimia Alizadeh koja je 2016. godine postala prva Iranka koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama otkako se zemlja počela natjecati 1948. godine.

Na listi se također nalaze i aktivistica za prava žena iz Kuvajta Alanoud Alsharekh, brazilska političarka Tabata Amaral, najbrža žena u povijesti Velike Britanije Dina Asher-Smith, australska nogometašica Tayla Harris, njemačka biciklistkinja Fiona Kolbinger, ruska aktivistica protiv korupcije Lyubov Sobol i finska novinarka Sara Wesslin, prenosi republika.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare