Published On: Pon, pro 2nd, 2019

Na Kosovu šest osoba optuženo za ubojstvo Olivera Ivanovića, među njima tajnica

ŠESTERO ljudi optuženo je za ubojstvo umjerenog političara kosovskih Srba Olivera Ivanovića u siječnju 2018., priopćilo je danas kosovsko državno tužiteljstvo.

Ivanović, vođa Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda”, ustrijeljen je ispred ureda svoje stranke u etnički podijeljenom gradu Mitrovici, području na kojem uglavnom živi srpska manjina.

Troje u pritvoru, za drugima raspisana tjeralica

Tužiteljstvo je dodalo kako je troje osumnjičenih već u pritvoru, a da su za tri druge osobe raspisane međunarodne tjeralice. Među onima za kojima je raspisana tjeralica nalaze se i dvije osobe koje su navodno naručile ubojstvo.

Među optuženima je i jedna žena koja je radila kao administrativna tajnica u Ivanovićevom uredu, a nju se sumnjiči da je pomagala ubojicama i prikrivala dokaze.

Tužiteljstvo nije otkrilo nacionalnost optuženih, ali Reuters je saznao od lokalnog dužnosnika da su svi optuženi Srbi.

Fotografija osumnjičenih

Podsjetimo, kosovska policija je krajem studenoga objavila fotografiju dviju osoba za kojima traga i koje povezuje s ubojstvom Olivera Ivanovića.

Nakon 22 mjeseca istrage, policija je zatražila pomoć javnosti u identificiranju “dvojice mladih osumnjičenih”. Iz svih dosadašnjih informacija ostaje nejasno kada je policija došla u posjed ove fotografije – odmah nakon ubojstva ili se radi o novom dokazu.

Policija je neposredno nakon likvidacije raspisala nagradu od 10.000 eura za informacije koje mogu pomoći, ali je ona, barem prema riječima zamjenika generalnog direktora kosovske policije Dejana Jankovića, ubrzo udvostručena na 20.000 eura.

Za sada nije poznato je li na fotografiji prikazan netko od optuženih.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare